Онлајн наставата во Тетово и Гостивар продолжува до 20 септември

Наставата во средните училишта во Тетово и Гостивар ќе продолжи да се изведува онлајн до 20 септември, наместо до 14, како што беше планирано со претходната одлука, одлучи Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница.

Поради влошената ситуација со пандемијата во овие градови, владата претходно донесе одлука наставата да се организира онлајн во траење од 14 дена, додека онлајн настава имаше и во Кичево и Струга, во траење од 7 дена.

Бројот на активни случаи на Ковид-19 во Тетово изнесува 1.090, додека бројот на активни случаи во Гостивар е 629.

Средните училишта во Тетово и Гостивар првите 2 недели со онлајн настава – во Кичево и Струга само првата недела