Германската полиција се судри со еко-активисти кои две години окупираат напуштено село за да спречат изградба на рудник

Полицијата во Германија денеска започна да ги растерува еколошките активисти кои со месеци го имаат окупирано напуштеното село Луцерат во западниот дел од земјата со цел да го заштитат од рушење и градба на рудник за јаглен на негово место.