[Галерија] Малезиски уметник преку кратки стрипови отвора нови перспективи

Танг Јау Хунг е уметник, илустратор, графички дизајнер со седиште во Куала Лумпур, Малезија. Со страст за креативно размислување, тој создава уметност која е концептуална, надреална и забавна на поедноставен и уникатен начин.

„Животот е прекрасно патување и верувам дека се работи за перспектива. Ако го промениме начинот на кој гледаме на работите, работите на кои гледаме може да се сменат“, вели тој во својата објава на Bored Panda.

Преку неговата галерија, тој се надева дека сите ќе уживаат во овие случајни идеи среде секојдневните и предизвикувачки денови во животот.

„Кога се раѓаме, ние сме интензивно љубопитни за светот околу нас. Да ја задржиме љубопитноста во нашите срца и да погледнеме подалеку од она што го гледаме!“, порачува Танг Јау Хунг.

Во продолжение, погледнете дел од неговите креации: