#ИнстаИлустрации – Тео Марковиќ

Тео Марковиќ е 25-годишен графички дизајнер кој има дипломирано на тема дизајн и илустрирање на стрип.

Периодов тој работи како колорист за американскиот стрип „Shockster“, но изработува и стрип илустрации по нарачка.

„Инспирацијата ми доаѓала уште како мало дете, затоа што до ден денес сум заљубен во стрипови и од дедо ми Дарко Марковиќ (Дармар)“, вели тој за Радио МОФ.

Марковиќ е уште еден графички дизајнер кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите стрип илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Тео Марковиќ (@marteo_dsn)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Тео Марковиќ (@marteo_dsn)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Тео Марковиќ (@marteo_dsn)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Тео Марковиќ (@marteo_dsn)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Тео Марковиќ (@marteo_dsn)