#ИнстаИлустрации – Јана Марковиќ

Јана Марковиќ е студентка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, чие хоби се цртањето и анимацијата. За неа, тоа претставува слобода од обврските.

„Иако никогаш професионално не сум се занимавала со уметност, таа сепак била присутна низ цел мој живот“, вели Марковиќ за Радио МОФ, која доаѓа од семејство со традиција во карикатурата и графичкиот дизајн.

„Мислам дека никој не може да избегнува уметност, затоа одлучив да ја поддржам и откривам во текот на целото мое слободно време“, додава таа.

Марковиќ е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana M. (@emjey_arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana M. (@emjey_arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana M. (@emjey_arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana M. (@emjey_arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana M. (@emjey_arts)