Вонземјани јадат тавче гравче и диносауруси над Скопје – Генериравме слики со вештачката интелигенција на „DALL·E 2“

„Македонското знаме на месечината“, „Метро во центарот на Скопје“, „Вонземјани јадат тавче гравче“ и „Македонски астронаути на месечината“. Ова се само некои од речениците кои ги искористивме за да генерираме навидум реалистични слики со помош на вештачка интелигенција. Преку алатката „DALL·E 2“ која од неодамна е достапна за пошироката јавност, корисниците можат да вметнат речиси било што од нивната имагинација, а вештачката интелигенција истото да го генерира преку слика.

„Ја отстрануваме листата на чекање за бета верзијата на ‘DALL·E’, за корисниците да можат да се регистрираат и веднаш да почнат да ја користат. Повеќе од 1.5 милиони корисници сега активно создаваат над 2 милиони слики дневно со ‘DALL·E’ – од уметници и креативни директори до автори и архитекти – со над 100.000 корисници кои ги споделуваат своите креации и фидбек преку нашата заедница на Дискорд“, пишува во соопштението за јавноста на „DALL·E 2“ објавено на крајот на септември.

„DALL-E 2“ е наследник на „DALL-E“ кој генерира пореални слики со повисоки резолуции кои „може да комбинираат концепти, атрибути и стилови“. Инаку, „DALL-E 2“ претставува модел за машинско учење за генерирање дигитални слики од описи на природни јазици, развиен од истражувачката лабораторија за вештачка интелигенција „OpenAI“ .

Во прилог погледнете ги сликите кои ги генериравме.

Клучни зборови: Aliens eating baked beans in the center of Skopje

Клучни зборови: Macedonian superheroes

Клучни зборови: Skopje city center in the future

Клучни зборови: Dinosaurs in the center of Skopje, North Macedonia on a sunny day

Клучни зборови: Futuristic cars in Macedonia in year 2100

Клучни зборови: Salvador Dali painting Macedonian landscapes

Клучни зборови: 3d render of an astronaut walking on moon with flag of Republic of Macedonia

Клучни зборови: metro operating in the center of Skopje, North Macedonia

Клучни зборови: student dormitory Goce Delcev future eco Skopje Macedonia

Клучни зборови: Radio MOF headquarters

Клучни зборови: Skopje panorama future 2222 dinosaurs attack

Клучни зборови: Macedonian astronauts landing on the Moon future spaceship

Клучни зборови: Makedonium Krushevo future spaceship

Клучни зборови: Aurora polar lights over Skopje, North Macedonia

Клучни зборови: Aliens in Ohrid