[Видео] Вакцина против Ковид-19 на деца, нужна одлука или непотребен ризик

Ќе се извлече ли светот од пандемијата ако ги боцнеме децата? Македонија ги набави првите дози наменети за најмалите, родителите збунети, докторите со поделени ставови. Новиот сој Омикрон доминира во светот, дали ризикуваме повеќе ако ги имунизираме или ако не ги имунизираме? Дали ќе ги следиме препораките на СЗО или ќе се водиме според нашето досегашно искуство?

Во најновиот подкаст на Рес публика на оваа тема разговараа микробиологот Никола Пановски, педијатарката Аспазија Софијанова и педијатарот Ангелчо Андоновски.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии