[Видео] Патешествието да се стигне од Битола до Скопје со воз

Изминативе години во железничкиот сообраќај во земјава се укинати бројни линии, а целокупната состојба е очајна.

Последно, беа укинати неколку линии на релацијата Битола – Скопје, па така, во текот на денот возови сообраќаат само еднаш дневно, од Битола во 3:13 часот и од Скопје во 14:20 часот.

Тим на Радио МОФ се качи на возот од Битола, ама по 7 часа од предвиденото. На што се наидовме попатно, погледнете во видеото во продолжение.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio MOF (@radiomof)

Автор: Мартин Колоски

Камера и монтажа: Петар Мукоски, Кире Мирчовски