[Видео] Коле Ангеловски: Уметниците не треба да одат во политика

Целиот живот му е пред јавност: од детската серија „Диди и Дади“, па сѐ до неодамнешната театарска премиера „Птица со глава меѓу нозе“. Приоритет му е да ја насмее публиката и сака луѓето да се среќни, па затоа репликите од „Викенд на мртовци“ и „Солунски патрдии“ се пренесуваат од колено на колено.

По 60-те години творештво како актер и режисер, има уште многу што да каже, како и во ова необично интервју на Республика меѓу двајца колеги, младиот актер Атанас Атанасовски ја има улогата на новинар со големиот режисер и глумец Коле Ангеловски.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.