[Видео] Јасно и Гласно: Се уморија ли граѓаните од протестирање?

„Стоп за полициска бруталност“, студентските демонстрации, Шарена Револуција… Години подоцна, дали и колку се исполнија очекувањата на граѓаните кои чекореа по македонските улици и бараа промени?

Со нас во оваа епизода на Јасно и Гласно се луѓе кои директно беа вклучени во граѓанските движења во тој период.

Со Ирена Стеријовска, Александар Донев и Борјан Ѓузелов разговараме за тоа дали граѓаните се разочарани од состојбите во општеството, но и за тоа дали очекуваат да се појави нешто ново што ќе ги придвижи граѓаните да излезат на улица.

Дискусијата погледнете ја на видеото во продолжение:

Даниел Евросимоски