[Видео] Горазд Китановски рецитираше поезија во автобус на ЈСП

Младиот поет Горазд Китановски викендов читаше извадоци од неговата нова книга „Бетер Times“ пред патниците во автобусот број „41“ на ЈСП. Со дел од нив напишаа и нови песни за време на возењето.

„Чувството е феноменално кога на некој ќе му го разубавиш денот, барем на момент“, вели тој.

Китановски соопшти дека работи на нов проект насловен „НИЕ”, каде собира стихови од луѓе на веќе зададени теми.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gorazd Kenny (@gorazdkenny)