[Видео + Галерија] Отворање на Skopje Light Festival

Светлосни конструкции, перформанси што одат и инсталации што дишат вчера го осветлија Градскиот парк во Скопје отворајќи го годинешното издание на „Skopje Light Festival“.

Уметниците со своите дела осветлија патека на движење за посетителите, а по прошетката некои гледаа кратки видео анимации, додека други преминаа во „chill“ зоната каде музика пуштаа домашни диџеи.

Радио МОФ пренесува дел атмосферата на вчерашната изложба на светлосна уметност:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio MOF (@radiomof)

 

Магијата на фестивалот продолжува и денес од 20:00 часот.

Фото и видео: Радио МОФ