[Видео] #ФЕМуабети – Розов данок и менструална сиромаштија

Жените мирисаат на ванила и божиќни колачиња, а мажите на енергија… Овој мем-муабет на социјалните мрежи си собира „лајкчиња“, но зад него се кријат розовиот данок и менструалната сиромаштија.

Радио МОФ ви го претставува новиот серијал видео-подкасти насловен #ФЕМуабети.

Во првата епизода зборуваме за розовиот данок и менструалната сиромаштија со Теодора Крстевска, советничка во Град Скопје.