[Видео] „Црвениот аларм е одамна вклучен“ – пациентите со цистична фиброза бараат обезбедување современа терапија

„Црвениот аларм е одамна вклучен“, велат пациентите со цистична фиброза кои бараат да им се обезбеди современа терапија и соодветни услови за хоспитализација.

Дел од нив заминуваат и во странство во потрага по терапијата, која Асоцијацијата за цистична фиброза бара да им се овозможи и во Македонија, а со тоа и нивното основно човеково право на лек и живот.

Погледнете повеќе во видеото на Радио МОФ.

Мартин Колоски