Шест пара близначиња се родија во Зоолошката градина во Скопје

„Во Скопје ЗОО кај оваа екипа од Мадагаскар годинава имаме најмногу подмладоци, а особено е интересен податокот дека за првпат добивме шест пара близначиња што е светски феномен“, соопштија од Зоолошката градина.

Лемурите се еден од најзагрозените видови животни во светот.