Промоција на збирката раскази „Двојна експозиција“ од Игор Анѓелков

Новата збирка раскази од Игор Анѓелков, „Двојна експозиција“ ќе биде промовирана утре (6 септември) во Клуб ресторанот на Младинскиот културен центар.

Промотори ќе бидат Ана Мартиноска и Владимир Мартиновски.

Настанот ќе започне во 20:00 часот, а по промоцијата музички настап ќе има македонскиот бенд „Хајка“.

Игор Анѓелков дипломирал на Интердисциплинарните студии по новинарство, а магистрирал на мастер студиите по „Медиуми и комуникации“ на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Официјалното книжевно деби го имаше во 2006 година со збирката раскази „Кротки приказни. Анѓелков зад себе има и три дела од областа на филмската есеистика, „Филм.мкд“, за која ја доби Државната награда за публицистика „Мито Хаџивасилев Јасмин“, „Филмски град“ и „Филмотопија“. „Двојна експозиција“ е негова втора збирка раскази.