Промоција на студентското уметничко списание „УМНИК“ во „Буква“

Студентите од Факултетот за ликовни уметности (ФЛУ), ја најавуваат промоцијата на студентското уметничко списание „УМНИК“.

Промоцијата на првото издание ќе се одржи денес, 3 октомври, во кафе-книжарницата „Буква“, со почеток во 20 часот.

Студентите од ФЛУ велат дека иницијативата за студентското списание потекнува од нив, а цели да ја прослави и збогати културата, но и да ги претстави младите уметници и ФЛУ како институција.

„Списанието ќе ги претстави и сите други талентирани и активни млади креативни колективи. Сакаме да ја прославиме уметноста и сите нејзини драгоцени придонесувачи. Повелете заедно да и вратиме живот на уметноста“, порачуваат тие.