Премиера на „Државна болница“ на Театар 007

Новиот драмски проект на независната продукција „Театар 007“ насловен „Државна болница“, утре премиерно ќе се изведе во 20.00 часот на малата сцена во Универзалната сала. Автор на текстот е Маринко Шлакески, а режијата е на Саша Нацевски.

Премиера на „Државна болница“ на Театар 007

Претставата го истражува степенот на влијание на глобализираното општество врз обичниот човек и конфронтацијата меѓу механизмите на глобализацијата и човечите основни инстинкти за опстанок.

Во неа играат: Филип Кипровски, Александра Стојановска, Влатко Толески, Тони Денковски, Виктор Арсов, Дарко Богески и Горан Ников.

ТЕАТАР 007 е основан во 1997 година и е еден од најактивните независни театри во нашата земја, кој ја негува експерименталната и алтернативна театарска естетика.