[Подкаст] YouThink: Генерацијата бушави „влагаат“ во филм надвор од комфорот на „Нетфликс“

Излегувате ли некогаш од комфорт зоната на „Нетфликс“?

Мартин Чичовски, Мила Гроздановска, Тодор Стојковски ги знаете од „Генерација бушави“, „Јас не припаѓам тука“ или „Јас не сум пе*ер“. Дел се од независната младинска продукција „Марви“ и снимаат кратки, долгометражни филмови и серии. Велат дека го користат филмот за да го кажат тоа што сакаат да го кажат.

Седмата уметност, филмот, како средство за испраќање пораки е во фокус на четвртата епизода на Youthink подкастот за медиумска писменост.

Со нив зборуваме за се’- како дружбата може да стане филм, како е да се има тоа „жарче“ во себе и да се прати порака до светот, како е да се зборува на теми за кои сите молчат… Зборуваме и колку е токсичен ТикТок и како Нетфликс може да се стане комфор зона.

Слушнете ја четвртата епизода од #Youthink подкастот на Радио МОФ.

Ивана Смилевска