„PERIOD Skopje“ со повик за работилница „Менструална правда“

„PERIOD Skopje“ отвора повик за 30 средношколци, за учество на еднодневна работилница „Менструална правда“.

„Работилницата има за цел унапредување на знаењата на средношколците на тема менструација, менструална сиромаштија, менструална стигма и менструално здравје. Во склоп на оваа работилница ќе бидат презентирани и наодите од истражувањето на Реактор и Tiiiit Inc. поврзано со менструалната правда во нашата држава“, информираат од „PERIOD Skopje“.

Предвидени се две работилници со по 15 учесници по работилница. Првата работилница е предвидено да се одржи на 12 февруари, а втората на 19 февруари 2022 година, со почеток од 10 часот во МладиХаб.

Крајниот рок за аплицирање е 7 февруари 2022 до 16 часот. Сите заинтересирани можат да поставуваат прашање на period.skopje@gmail.com.

Пријавувањето за учество оди преку следниов формулар.