Најдобрите филмови во 2013 според Тарантино

Најдобрите филмови во 2013 според Тарантино

Познатиот режисер Квентин Тарантино, како и минатите години, на својата веб-страница го објави својот избор од најдобри десет филмови за годинава. Според Тарантино, ова се филмовите од 2013 кои секој љубител на седмата уметност треба да ги погледне.

Afternoon Delight (Jill Soloway)

Before Midnight (Richard Linklater)

Blue Jasmine (Woody Allen)

The Conjuring (James Wan)

 Drinking Buddies (Joe Swanberg)

Frances Ha (Noah Baumbach)

Gravity (Alfonso Cuarón)

Kick Ass 2 (Jeff Wadlow)

The Lone Ranger (Gore Verbinski)

This Is The End (Seth Rogen, Evan Goldberg)

Извор