Модни ревии, документарец и диџеј сетови во МСУ на „ЕКСПО 30“

Во Музејот на современа уметност денеска и утре (16 и 17 септември) ќе се одржува „ЕКСПО 30“, во организација на Боттега Евенти и поддржан од Владата, а по повод одбележување на 30 години независност на државата.

Според најавите, во фокусот е македонската мода претставена преку премиерна проекција на документарен филм за ретроспектива на модата во првите 30 години независност и преку модни ревии на 10 македонски модни дизајнери, одбрани претставници на 3 декади и групна модна ревија на 4 факултети за моден дизајн.

„Во ЕКСПО зоната ќе изложуваат 10 македонски компании кои на посетителите ќе им ја пренесат својата приказна за своето делување во 30 години независност и ќе понудат дегустации на пијалоци и деликатесни производи. Музичката подлога за модните ревии и за експо зоната ќе биде компилирана од 10 македонски диџеи“, велат од Боттега Евенти.

Во продолжение програмата:

16 СЕПТЕМВРИ, четврток (17:30 – 23:30)

17:30 ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ ЗА МОДА
модни ревии:
18:30 НИКОЛА ЕФТИМОВ со диџеј ЗОКИ БЕЈБЕ
19:30 ДРАГАН ХРИСТОВ – ЛУДУС со ди-џеј БРАНЧЕЗ
20:30 РОСИЦА МРШИЌ со диџеј ФЛУДЕР
21:30 ЕВГЕНИЈА ЗАФИРОВСКА со диџеј ДЕЛА
22:30 НЕЛА ТОДОРОВСКА – МАРИГУЧА со диџеј МАЦИ

17 СЕПТЕМВРИ, петок (17:30 – 23:30)

17:30 ГРУПНА МОДНА РЕВИЈА НА 4 ФАКУЛТЕТИ ЗА МОДЕН ДИЗАЈН
модни ревии:
18:30 ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА со диџеј СОУЛ КЕЈС
19:30 СИЛВИЈА МИХАЈЛОВСКА – АЛШАР со ди-џеј УЗУН БАБА
20:30 МИТКО ЗАНОВ со диџеј ЏОН АНТОНИО
21:30 ЈОВАНА ФИЛИПОВИЌ со диџеј ЧЕДО
22:30 ТАЊА КОКЕВ со диџеј СОЊА ИСМАИЛ