Концерт на млади бендови во сабота во МКЦ за Денот на Европа

Во сабота (7 мај) на платото пред Младинскиот културен центар (МКЦ) во 12 часот ќе започне концерт на млади бендови по повод прославата на Денот на Европа.

Пред МКЦ ќе настапат седум млади бендови, односно „Црно собрание“, „Резонанца“, „DIBS“, „Улично радио“, „Visionary Records“, „Zanadu“ и „Exhibit A“.

Влезот на настанот е бесплатен.

Денот на Европа се прославува од 1964 година.