„KOLOVRT FESTIVAL“ – фестивал за електронска музика на локации со антрополошка вредност

„KOLOVRT FESTIVAL“ е нов фестивал за електронска музика чија цела е промовирање на локации со голема антрополошка и географска вредност.

„Целта е да го прикажеме културното наследство низ призма на електронска музика и видео. Започнуваме од Скопје на 12 август, а локацијата ќе биде објавена 5 дена пред самиот настан. Истата преставува гордост за Скопје и носи голема антрополошка вредност“, објаснуват организаторите.

На фестивалот прва ќе настапи двојката Soko&Sev од Лондон, кои продуцираат космичко техно, a на фестивалот ќе настапат и домашни изведувачи, односно Игор Петковиќ (Into the woods).

Soko&Sev се лондонско дуо кое досега соработувало со Boris Brejcha, ANNA, Anja Schneider, Matador, Oliver Huntemann, Alex Stein, Juliet Fox and BEC.

„Нивната посебна способност за емоционално наполнети, интроспективни намалувања ги доведе до меѓународен успех, со богати изданија низ најплодните етикети на индустријата, како што се Kraftek, Codex, AnalyticTrail, IAMT, Say What? And SetAbout“, објаснуваат од „KOLOVRT FESTIVAL“.