Кои професии имаат најголеми, а кои најмали плати во С. Македонија? [Инфографик]

Просечната нето-плата во август оваа година во Северна Македонија изнесувала 28.642 денари, покажаа последните податоци на Државниот завод за статистика. Истовремено бројките покажуваат дека разликата меѓу најниската и највисоката плата според дејностите изнесува повеќе од 57 илјади денари.

Ние направивме листа од десетте најмногу и најмалку платените дејности во кои работат македонските граѓани според последните достапни податоци.

Повеќе детали погледнете на инфографикот:

Даниел Евросимоски