Кој земаше највисока, а кој најниска плата во април? [Инфографик]

Просечната нето-плата во април 2022 година во Северна Македонија изнесувала 31.525 денари, покажаа последните податоци на Државниот завод за статистика. Истовремено бројките покажуваат дека разликата меѓу најниската и највисоката плата според дејностите изнесува повеќе од 64 илјади денари.

Ние направивме листа од десетте најмногу и најмлаку платените дејности според последните податоци на статистичарите. Визуелниот приказ на податоците погледнете го во продолжение:

Даниел Евросимоски