Јубилејни 50 години Театар „Чекори“ со премиера на престава по делото „End&Start game“

По повод 50 години од основањето на Театар „Чекори“ и 80 годишнината од раѓањето на основачот Боре Ангеловски, на 25 февруари (недела) со почеток од 20 часот во Домот на култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда, премиерно ќе биде изведена претставата „End&Start game“.

Претставата е работена по делото „Крај на играта“ од Семјуел Бекет, во режија на Снежана Коневски – Руси.

Улогите ги толкуваат: Марко Џамбазоски, Даниел Гочевски, Никола Кузманоски, Маја Ѓурчевска и Никола Димевски.

Картите, велат од Театарот, ќе може да се набават на самиот влез, пред почеток на претставата по цена од 250 денари.