Интерактивна работилница „Размислувај креативно, управувај корпоративно“

Интерактивната работилница „Размислувај креативно, управувај корпоративно“, ќе се фокусира на применување на процеси на корпоративно иновирање во кој компанијата воведува нови, иновативни можности за развој.

Предавањето е во организација на „ЦЕЕД Хаб Скопје“, а целта е овозможување разни видови услуги за жените претприемачи и менаџери со цел брзо и ефикасно надминување на последиците предизвикани од Ковид-19. Во рамки на Проектот, оформен е и Клуб за жени претприемачи и менаџери.

Предавањето ќе се одржи на 13 април со почеток во 13 часот на „Зум“, и ќе биде менторирано од Елена Хаџи Пецова.

„Сакате да го унапредите работењето на вашата компанија, ама не сте сигурни како да почнете? Зошто е потребно да се воведуваат иновации во „традиционалните“ компании?Одговорот на овие прашања лежи во примената на Design Thinking методологијата“, велат организаторите.

Сите заинтересирани треба да ја пополнат апликацијата за учество.