#ИнстаИлустрации – Абдула Муса

Aбдула Муса, или Аго како што повеќето го познаваат, е самоук аниматор кој во моментов работи како Motion Graphic Artist.

„Се што знам моментално доаѓа од љубовта кон тоа што го правам и желбата да бидам подобар во тоа што го правам“, посочува тој, додавајќи дека додека се надградувал како аниматор, истовремено работел и како келнер.

Досега учествувал во неколку проекти од кои ги издвојува Пријателски Оган (Comic Trailer Video) и STR State Of Mind (Audio Visualizer). Тој вели дека е отворен за соработка, а особено сака да работи со локални артисти.

Муса е уште еден артист кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by animations.ago (@animationsago)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by animations.ago (@animationsago)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by animations.ago (@animationsago)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by animations.ago (@animationsago)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by animations.ago (@animationsago)