[Инфографик] Последните оброци на познатите

Последните оброци на познатите и славните се претставени на креативен начин во овој инфографик, дело на дизајнерката и уметница Sarah Lazarovic. Инфографикот е објавен како дел од опширна кавер-сторија на канадскиот весник National Post, посветена на современото поимање на феноменот на смртта.

last-meals