[Инфографик] Комплетна историја на кафето

Кафето е далеку најпопуларниот светски пијалак, чија употреба ги надминува културните, географските и сите други бариери меѓу луѓето. За повеќето луѓе, кафето е најредовниот придружник на почетокот на секој ден, па не треба да зачуди статистиката која вели дека секои пет минути, во светот се испиваат над два милиони шолји кафе. Еве уште некои факти за оваа благородна напивка:

[Инфографик] Комплетна историја на кафето