„Гола Планина“ објави компилација со селекција на песни од 2023 година  

„Гола Планина“, под етикетата на својата издавачка куќа „Мртов коњ“, објави уште една компилација, овој пат со избор на теми од изминатата 2013 година.

Се работи за песни од домашни бендови и музичари кои се дел од овој колектив што постојано расте и се развива, како дел од новиот македонски независен бран.

„Втора година на делување на колективот Гола Планина, втора година го оддржуваме како традиција издавањето на компилациско издание со цел да оставиме зад нас манифест за нашето време. Музиката е свежа, Коњот е Мртов, Планината е Гола!“, стои во инфото на компилацијата на Бендкемп.

Во компилацијата се вклучени: КЕМ, Stoj, Posle!, Yasha, ATA, Keposija, Dimish, Vagina Corporaton, Harakiri, Peach Vice и Conspiracy.