[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

Скопјани на велосипед, денеска, се придружија на близу 2000 градови низ целиот свет каде се одржува Европската недела на мобилност. Велосипедското дефиле тргна од Плоштадот Пела, се возеше до населбата Јане Сандански и назад до Градскиот парк на маршрута долга 9.8 километри. 16 скопјани на лотарија добија нови велосипеди.

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје

[Галерија] Велосипедска парада во Скопје