[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселената

Избор на спектакуларни фотографии на нашата планета, одбрани и подготвени од францускиот фотограф, новинар и еколошки активист Yann Arthus Bertrand. Фотографиите се објавени во неговата книга „Земјата од вселената“.

Границата меѓу Бразил и Парагвај, со акумулацијата Итаипу

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата, сликани од вселената

Сундарбаните во Индија и Бангладеш – најголемите површини со мангрови дрвја во светот

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата, сликани од вселената

Вулканот Таранаки (2.518 m) на Нов Зеланд

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата, сликани од вселената

Планините Хогар во Алжир

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаДелтата на реката Ебро во Шпанија

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаПустината Ордос, Монголија/Кина

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаFlorida Keys – препознатливите острови и корални гребени во јужната американска држава

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаНајвисокиот врв во светот, Еверест в0 Непал (8.848 m)

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаШирењето на земјоделското земјиште на сметка на шумата, северно од Есперанца, Австралија

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаПустината Дашт-е-кавир во Иран

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаДелтата на реката Меконг во провинцијата Бак Лиу во Виетнам

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселенатаРудникот за бакар Чукикамата во Чиле

[Галерија] Спектакуларни пејсажи на Земјата сликани од вселената

 

 

Извор