[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Маркетингот претрпе коренити измени во последните педесетина години. И покрај појавата на интернетот и многуте канали по кои може да се стигне до потрошувачите, рекламите денеска се регулирани со строги закони, кои не дозволуваат промоција на одредени производи, како алкохолот или цигарите. Она што денеска е забрането, пред половина век било дозволено – еве избор на рекламни постери од минатото, изведени со стил:

Реклама за колоњската вода Mandom од 70-те, со тогаш големата холивудска ѕвезда Charles Bronson

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Реклама за ланецот на бензински пумпи Texaco, завиена во американска пропагандна порака насочена против Јапонците во Втората светска војна

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Уште една американска пропагандна порака, инспирирана од Јованка Орлеанка

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Реклама за парфемот Chanel од времето на почетоците на нуклеарната енергија, со Albert Einstein во позадината

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Порака на реклама за средства за чистење

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Реклама – дело на маркетиншката легенда Paul Arden, од времето кога тој работел за Saatchi & Saatchi во Лондон

Paul Arden while at Saatchi & Saatchi

Кампања против возењето под дејство на алкохол од 40-те години на 20 век

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Актерот Vincent Price рекламира Smirnoff, 1955

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

Оскаровката Bette Davis во реклама за Jim Beam, со цигара во рака

[Галерија] Рекламни постери со стил од минатото

 

Извор