[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Ви ги претставуваме прекрасните, несекојдневни дела на рускиот уметник и скулптор Владимир Куш. Надреалистот, кој е инспириран од уметноста на Салвадор Дали се смета за еден од најталентираните сликари од овој правец на денешнината.

Фауна во Ла Манча

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Изгрејсонце крај океанот

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Појадок на езерото

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Конструкција по скали

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Игри на маргаритките

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Модерен мост

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Риба во градот

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Златна годишнина

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Патување по работ на светот

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Последната вечера

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Островот на богатствата

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Африканска соната

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Пристигнувањето на цветниот брод

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

Јаболко – пеперутка

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

 

Окото на иглата 

[Галерија] Надреалистичката уметност на Владимир Куш

 

Извор