[Галерија] Македонски уметници се приклучуваат на #Inktober

Проаѓа уште еден октомври, а тоа за многу уметници во светот значи дека е во тек уште еден предизвик наречен Инктобер (Inktober). Нови илустрации се споделуваат секој ден во текот на целиот месец на конкретна тема од страна на онлајн уметниците.

Оваа иницијатива ја поттикна Џејк Паркер во 2009 година како предизвик да ги подобри своите вештини за цртање со мастило и да развие позитивни навики за цртање. Оттогаш прерасна во светски потфат во кој се вклучуваат илјадници уметници кои го преземаат предизвикот секоја година на свој начин.

Меѓу нив има и повеќе македонски артисти, од кои мал дел ги споделуваме во продолжение:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loreta Stefanovska (@loretast)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maru Lemon (@maru.illustrations)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spleen (@spleen.arts)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara 🌼 (@aaren_sara)