[Галерија] Фотограф прикажува уметнички, социјални и секојдневни ситуации од метрото во Њујорк

Фотографот од Њујорк, Андреас, попознат како Mr. NYC Subway, прашува случајни странци во метрото дали би сакале да бидат негов модел за фотографирање. Странци кои одат на работа, оние што сакаат да бидат танцувачи, да свират, оние што секојдневно минуваат, или спијат крај метрото – сите се тука.

Со ова, тој дава уметнички придонес на животот од метрото, но ги прикажува и спојува социјалните светови во овој дел од градот.

Во продолжение, погледнете ја галеријата објавена на boredpanda: