[Фото] Десет велосипеди за бесплатно изнајмување пред Општина Аеродром

Од денеска граѓаните ќе можат бесплатно да изнајмат велосипед од Општина Аеродром во периодот од 8 до 16 часот секој работен ден, соопштија од општината.

Велат дека на располагање имаат 10 велосипеди кои ќе бидат поставени пред општинската зграда. Оне кои ќе сакаат да ги возат, ќе можат да се подигнат со оставање лични податоци и телефон за контакт на пријавницата на општината.

Оттаму велат дека проектот се прави за  за де поттикнат здрави навики и да се заштити животната средина.