[Галерија] Уметник црта неверојатни илустрации на Мајкрософт Пејнт

Програмата Пејнт на Мајкрософт е првата алатка за графичка преработка за компјутери, и иако не е многу популарна меѓу дизајнерите и илустраторите, лесна е за учење и достапна на секој компјутер со ваков оперативен систем.

Пејнт е и многу полесен за размирање од Фотошоп. Поради тоа, Пет Хајнс, уметник од Бостон, се служел со оваа алатка дури и кога сите се откажале од неа. Поминал повеќе од деценија усовршувајќи ги своите вештини, а сега објавува графички роман наречен Camp Redblood and the Essential Revenge.

„Ужасен сум со Фотошоп и другите програми, па работам со Мајкрософт Пејнт повеќе од десет години. Ја усовршив мојата вештина работејќи долго преку ноќ, на рецепцијата во болницата каде работам“, вели уметникот.

Илустрациите се достапни во висока резолуција, а книгата е на продажба на Амазон. Еве неколку од неверојатните илустрации подолу.

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-5

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-7

ms-paint-comic-splash-page-by-captainredblood-d6dqhn9

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-3

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-9

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-8

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-6

microsoft-paint-ebook-illustrations-camp-redblood-pat-hines-4

Хајмс на својот профил на DeviantArt споделува и преработки од сцени и постери од познати филмови.

jurassic-park-vii-ms-paint-by-captainredblood-d61qgel

metropolis-ms-paint-by-patrickhines

godric-s-hollow-ms-paint-by-patrickhines-d1rbpna