[Видео] Уметници во Струга нудат награда за собрани отпушоци

Уметница од Малта и уметник од Струга од ателјето Кандилка нудат награда, односно професионален портрет за собрани отпушоци со цел да ја одржат животната средина чиста. Со собраните отпушоци имаат намера да направат скулптура, па така, велат дека оваа награда ја комбинираат со светот на уметноста.

Покрај акцијата, уметниците имаат и два други слични проекти, односно награда за чиста Струга, за собирање ѓубре и проект за деца кои изработиле цртеж или слика инспирирана од градот.

Погледнете повеќе во видеото на Радио МОФ.

Мартин Колоски