[Видео] Тешки метали ја разболуваат Црна Река

Што сѐ тече заедно со водата во Црна Река? „Разбистри сè“ беше на терен со експертите од УХМР кои го мерат квалитетот на водите во најважната река во Пелагонија. Реката на некои места личи на отпаден канал, со фекалии, со многу лоша миризба. Резултатите од лабораторијата покажуваат присуство на тешки метали и се слични на претходните мерења.

Погледнете повеќе во видеото на Институтот за комуникациски студии.