[Видео] Нуредини: Постапно до систем за отпадни води во Охрид од 70 милиони евра

Потребните инвестиции за третман на отпадните води во Охридскиот регион се меѓу 60 и 70 милиони евра. Тоа е многу голема сума и треба да одиме чекор по чекор, вели министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

Тој зборува и за енергетската криза, аерозагадувањето и изградба на пречистителна станица во Скопје.

Целосното интервју погледнете го на видеото во продолжение: