[Видео] На Час: Колку сме подготвени за новата учебна година?

По цела година онлајн, учениците од денеска се враќаат во училиштата под посебни протоколи. Над процесот лебди неизвесност околу тоа како ќе се прилагодат и наставниците и учениците, додека секојдневно се регистрираат високи бројки на новозаболени со коронавирусот.

Во оваа епизода „На Час“, за тоа колку сме подготвени за новата учебна година, разговараме со:

Ана Попризова, училишен психолог во Средното училиште „Орце Николов“ од Скопје

Томислав Гиевски, наставник во Основно училиште „Рајко Жинзифов“ – Драчево и Претседател на Независниот синдикат за образование и наука, и

Лука Павиќевиќ, средношколец и Претседател на Сојузот на средношколци

*Видео дискусијата е направена во рамки на проектот „Квалитетни образовни политики и можности за младите“, финансиран од Фондацијата Отворено општество Македонија.

Даниел Евросимоски