[Видео] Млади истражувачи

Низ Македонија се кријат многу природни вредности кои чекаат да бидат откриени. Ентузијазмот на неколкумина млади истражувачи, биолози и еколози водени од заветот на прерано починатиот професор Љупчо Меловски, доаѓат до откритија важни за националното и европското природно наследство.

Инситутот за комуникациски студии и редакцијата Дома го посветуваат својот нов филм „Млади истражувачи“ на ликот и делото на професорот Љупчо Меловски.

Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Камера: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Монтажа: Борче Крстевски

Филмот погледнете го во продолжение: