[Видео] #ФЕМуабети: Ти не си виновна

Сите девојчиња мамо се мажија – се чини дека родово базираното насилство е дел од македонскиот фолклор и традиција.

Исто како и сеирот и морализирањето, кои на површина испливаа кога лични податоци и фотографии од жени беа споделувани во македонски, па и балкански групи за порнографија.

Во третата епизода на #ФЕМуабети зборуваме за родово засновано насилство и онлајн вознемирување со Ирена Цветковиќ од Коалиција Маргини.