[Видео] #ФЕМуабети – Феминистички приказни од македонската историја по повод 8 Март

Најдобар подарок за 8 Март е славење на женската револуционерност.

Од крушевските курирки во рамки на МРО до борките за трансродови права, слушнете ги приказните кои ги одвоивме од книгата „Нашиот пат: 25 женски приказни од историјата“, подготвена од истражувачките Ивана Хаџиевска, Ивана Драгшиќ и Јана Коцевска.

Радио МОФ ви ја претставува новата, втора епизода, од серијалот видео-подкасти насловен #ФЕМуабети, во која гостуваат Јана Коцевска и Ивана Драгшиќ.