Светот на „Бушава азбука“ – креативна работилница за деца на 28 мај

Детскиот креативен центар во МКЦ во соработка со издавачката куќа „Чудна шума“ на 28 мај во 17 часот на платото пред МКЦ организираат креативна работилница – Светот на „Бушава азбука“.

Се работи за работилница за деца од 6 до 8 години во времетраење од час и половина.

Активности за работилницата се: читање на делови од книгата „Бушава азбука“, разговор, толкување на непознатите зборов; развивање на имагинацијата на децата со играње креативна игра со букви; и креирање на сопствена творба (цртеж, комбинација на цртеж и текст, стрип).

Едукатор е Билјана С. Црвенковска, писателка, сценаристка, уредничка во издавачката куќа „Чудна шума“ и едукатор за деца и млади. Авторка е на книги за деца и за возрасни, меѓу кои и приказните од „Светот на Биби”.

Работилницата е бесплатна и поради тоа бројот на учесници е ограничен, а пријавувањето е задолжително, на електронска пошта: biljana.crvenkovska@gmail.com