„Сосема обично“ – изложба на уметникот Владимир Илиевски во „Метаноја“

Изложбата „Сосема обично“ од уметникот Владимир Илиевски ќе се отвори во вторник (18 јуни) во галеријата „Метаноја“ со почеток во 19:30 часот. Галеријата се наоѓа на улица Максим Горки бр. 19 во Скопје.

„Соединување“, масло на платно 2021

Владимир Илиевски е роден во 1989 г. во Скопје. Во 2012 г. дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје на Катедрата за сликарство. Од 2012 до 2023 г. реализирал петнаесет самостојни изложби во: Скопје, Битола, Охрид, Делчево, Струмица,  Ботевград (Р. Бугарија) и Нови Сад (Р. Србија). Учествувал на повеќе групни изложби во земјава и странство. Автор е и на два мурали, во Скопје и во Струмица. Учествувал на десетина ликовни колонии во: Охрид, Струга, Струмица, Велес, БиХ, Р.Бугарија, Р. Србија. Добитник е на 7 национални награди. Од 2012 г. член е на ДЛУМ, а од 2022 член е и на ДЛУБ.