Со претставата „Кислород“ вечерва се отвара Фестивалот на дуодрама „Бранко Ѓорчев“ во Неготино

Вечерва (5 септември) со почетокот од 19:30 часот, во НУЦК „Ацо Ѓорчев“ – Неготино, започнува Првиот интернационален фестивал на дуодрама „Бранко Ѓорчев “, кој е единствениот фестивал на дуодрама во Македонија.

Фестивалот е во организација на Општина Неготино и Театар Провокација – Скопје и ќе трае до 9 септември.

На фестивалот ќе бидат доделени награди за најдобра машка и женска улога, најдобра режија, специјална награда и Гранд при.

Жири комисијата е во состав: Благоја Чоревски – Чоре (актер), Мирјана.П.Ристов (актерка) и Билјана Крајчевска (драматураг), секој докажан во својата област!

Селектор на фестивалот е актерот и режисер Роберт Ристов.

Претставите ќе бидат одиграни по следниот редослед:

05.09.2022 од 19:30 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

„КИСЛОРОД“ , според текст на Иван Вирипаев

Режија: Иван Јерчиќ

Играат: Викторија Степанова-Јанкуловска и Никола Стефанов

НУ НАРОДЕН ТЕАТАР – Битола

06.09.2022 од 19:30  во КАФЕ БАР АМАРО

„АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО“ – Валентин Красногоров

Режија: Александра Кардалевска, драматург: Дарко Спасов

Играат: Жаклина Петровска и Тони Денковски

НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА – Скопје

06.09.2022  од 21:00  во МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО

„ОЖЕНИ МЕ“, по мотиви од сценаријата: „Ожени ме“, „Храна и Вино“ и „Брачна приказна“

Режија: Роберт Ристов. Играат: Изабела Јакимовска и Бранко Атанасов

ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА – Скопје

07.09 од 19:30  во МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО

„ГРЕТА“ –според: Луц Хибнер и Јохан Волфганг Фон Гете,

Режија: Тамара Стојаноска. Играат: Димитрина Мицкоска и Ане Блажоски

ТЕАТАР ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ – Скопје

08.09.2022 од 19:30 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

„МОЈОТ СОПАТНИК СТРАВОТ“ –  Иван Томашевиќ

Режија: Иван Томашевиќ. Играат: Анета Томашевиќ и Иван Томашевиќ

СЦЕНА МАСКА, Р. Србија

09.09.2022 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

19:30  ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ

20:00  STAND UP COMEDY со ТИНО и АТАНАС (во чест на наградените)